пʼятниця, 28 березня 2014 02:30

20 тисяч сосен посадили на Тернопільщині на честь Героїв Майдану

20 тисяч сосен посадили на Тернопільщині на честь Героїв Майдану
Фото надане прес-службою Бережанської "Самооборони"

Перший в Україні ліс на честь Героїв Майдану з'явився вчора на Тернопільщині. Понад 200 людей одночасно садили його в урочищі Толока біля села Лісники Бережанського району.

Про це повідомили у прес-службі районної організації "Самооборони". Саме їхньому осередку належить ініціатива створення такого лісу.

Для втілення ідеї "живого пам'ятника" використали понад 20 тисяч хвойних дерев. При цьому охопили територію, що перевищує 5 га.

За словами керівника місцевого осередку "Самооборони" Олега Захарківа, таким чином було вирішено вшанувати пам'ять тих, "хто боровся заради нашого майбутнього".

"Місце висадки лісу є не менш символічним, адже неподалік розташований найбільший в районі, а можливо і в області військовий меморіал воякам легіону УСС, де свій спочинок знайшли понад 100 УССусів та близько 300 вояків Австро-Угорської армії", - зазначив Захарків.

До символічної акції долучилися і представники влади, і політичних партій, і студенти інституту, і учні з екоцентру. Загалом понад дві сотні осіб.

Директор Бережанського лісомисливського господарства Олександр Левчук із такою великою кількістю охочих посадити ліс стикнувся уперше.

"Чесно кажучи, не пам'ятаю, щоб у висадці лісу брало участь стільки учасників одразу", - акцентував він.

Левчук також зауважив, що ці дерева матимуть і захисне значення.

"Слід зазначити, що на цьому місці у 2008 році стався зсув ґрунту, тож насадження у майбутньому матимуть і захисне значення.Сосновий ліс вже в скорому часі позитивно впливатиме на навколишнє середовище, змінюватиме його, як зрештою Герої майдану змінили нашу Україну", - сказав він.

 

Зараз ви читаєте новину «20 тисяч сосен посадили на Тернопільщині на честь Героїв Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути