вівторок, 17 липня 2007 12:12

20 людей постраждали від фосфорних викидів на Львівщині (ФОТО)
9

Нормалізується обстановка в районі екологічної катастрофи, яка сталася внаслідок сходження з колії цистерн з жовтим фосфором на Львівщині, примусова евакуація населення не проводиться.

Як повідомили в Управлінні прес-служби Міністерства оборони України з посиланням на інформацію Генерального штабу Збройних Сил України, підрозділи Західного оперативного командування, 13 армійського корпусу і Повітряного командування "Захід" приведено у стан підвищеної готовності для локалізації катастрофи.

Одразу ж після аварії потяга, що сталася учора ввечері, були підняті по тривозі підрозділи Західного оперативного командування і проведена наймасштабніша підготовка до ліквідації наслідків катастрофи. Також керівництвом Збройних Сил України було прийнято рішення щодо розгортання польового мобільного госпіталю та збільшено кількість ліжок для прийняття постраждалих у Західному регіональному медичному центрі.

У Західному ОК було створено оперативну групу з кризової ситуації, яку очолюють командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Іван Свида та командувач Західного ОК генерал-лейтенант Михайло Куцин.

Такі ж оперативні групи негайно були створені у Генеральному штабі ЗС України, видах ЗС України, армійських корпусах та Повітряному командуванні "Захід".

У тісній координації працюють міністр оборони України Анатолій Гриценко, а також міністри охорони здоров"я та з питань надзвичайних ситуацій.

Станом на 9.00 ранку загалом кількість постраждалих від шкідливих викидів становить 20 осіб. З них 6 фахівців МНС, 2 представники МВС, 2 залізничника і 10 осіб з числа місцевого населення.

Каретами швидкої допомоги всі постраждалі доправлені у військово-медичний клінічний центр Західного регіону у Львів з діагнозом інгаляційне отруєння парами фосфору. Загрози життю постраждалих немає.

За повідомленням штабу оперативної групи, на даний момент з Вінниці до Львова готовий вилетіти спеціальний літак "Віта" Повітряних Сил Збройних Сил України, обладнаний під мобільний госпіталь для надання медичної допомоги постраждалим. Також у готовності негайно виїхати на місце аварії знаходяться фахівці військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

16 липня о 16.55 у Буському районі Львівщини на перегоні Красне-Ожидів зійшли з колії та перекинулися 15 цистерн з жовтим фосфором товарного потяга N2005 (всього у складі потяга було 58 вагонів). Цистерни слідували зі станції Аса (Джамбул, Казахстан) до станції Оклеса (Республіка Польща). Через виток фосфору з однієї цистерни сталося самозаймання 6 цистерн.

В результаті сходження цистерн було пошкоджено 50 м залізничної колії, близько 100 м контактної мережі та три опори. Під час гасіння пожежі утворилася хмара з продуктів горіння (зона ураження близько 90 кв. км). У зону ураження потрапило 14 населених пунктів Буського району, де проживає 11 тисяч осіб, а також окремі території Радехівського та Бродівського районів області.

О 22.29 понеділока пожежу було ліквідовано.

Із 6 населених пунктів Буського району тимчасово відселено близько 800 мешканців, пише УНІАН.

Фото: Львівське обласне МНС
Зараз ви читаєте новину «20 людей постраждали від фосфорних викидів на Львівщині (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути