пʼятниця, 25 листопада 2011 16:00

"1933 рік в одній хвилині" - У Луцьку наочно відтворили жах Голодомору
6

У Луцьку на площі перед головним корпусом Волинського національного університету ім. Лесі Українки відбувся флеш-моб "1933 р. в одній хвилині", присвячений вшануванню пам'яті жертв Голодомору.

Як повідомили кореспонденту Gazeta.ua у ВМГО "Національний Альянс", учасники акції спробували відтворити весь жах трагічних подій 1932-1933 років, адже "за різними даними під час Голодомору в Україні за хвилину помирало 17-25 людей".

Активісти також нагадали, що згідно з офіційними даними СБУ від 2009 р. кількість людських втрат України від Голодомору 1932-1933 рр. складає 10 млн. 63 тис. осіб.

Коли зачитувалися статистичні дані смертей, під важкі удари дзвону учасники, в пам'ять мільйонів полеглих, невеликими групами падали на асфальт. По завершенні кожен сипнув жменьку зерна на полотно з написом років Голодомору.

"Зараз це зерно вже нічим не допоможе мільйонам українців, полеглих від Голодомору. Тому пам'ять – це найменше, що залишилось як знак того, що було, та того, що не можна допустити в майбутньому", - відзначили у "Нацальянсі".

Слід зауважити, що акція відбулася в рамках всеукраїнської кампанії по відзначенню 78-х роковин Голодомору 1932-1933 рр. в Україні.

Організатором заходу виступив Волинський громадський комітет із вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні.

Флеш-моб відбувся за участю 50 активістів молодіжних громадських організацій Луцька.

Зараз ви читаєте новину «"1933 рік в одній хвилині" - У Луцьку наочно відтворили жах Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути