субота, 19 травня 2007 13:48

15 тисяч школярів взяли участь у севастопольському карнавалі

У Севастополі сьогодні близько 15 тисяч школярів взяли участь у карнавальній ході у зв"язку з 15-ю річницею Союзу дитячих організацій міста.

Центральними вулицями міста пройшли учні загальноосвітніх і спортивних шкіл, установ позашкільної освіти і дитячо-юнацьких клубів.

Перед початком ходу з вітальним словом до них звернувся голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Куніцин.

Як повідомив заступник голови міської державної адміністрації Дмитро Базів, подібний карнавал у Севастополі проходить щорічно, проте цього разу він відрізнявся рекордною кількістю учасників - близько 15 тис. дітей, тоді як минулого року карнавал зібрав понад 5 тис. дітей міста. Крім того, за словами представника керівництва виконавчої влади міста, нині порівняно з 2006-м роком за унікальним не тільки для Криму, а й для України дійством спостерігало значно більше севастопольців і гостей міста - близько 10 тис. людей. З одного боку це пояснюється тим, що карнавал припав на вихідний день, а з іншого - була проведена належна рекламна кампанія, сказав Базів.

Як повідомив начальник управління освіти і науки міської державної адміністрації Микола Чербаджі, подібне свято вчора відбулося і в місті Балаклава, де відзначити День Спілки дитячих організацій міста зібралося близько 5 тис. школярів Балаклавського району Севастополя. Чербаджі додав, що сьогодні школярі міста безкоштовно відвідують кінотеатри, музеї, для них безкоштовний проїзд в громадському транспорті. Діти також матимуть нагоду побувати з екскурсіями на бойових кораблях ВМС України.

Спілка дитячих організацій Севастополя була створена в 1992 році. Вона об"єднує понад 20 тис. дітей у віці від 6 до 15 років. Всі організації мають свої назви, форму, девізи, плани діяльності, пише УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «15 тисяч школярів взяли участь у севастопольському карнавалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути