середа, 27 червня 2007 14:15

15 років світить харківським дорожнім бандитам

Незабаром в Харкові почнеться суд над групою осіб, яка грабувала на автотрасах водіїв. Як повідомив старший прокурор відділу прокуратури Харківської області Анатолій Лавріков, затверджено і передано до суду обвинувальний висновок у кримінальній справі.

Звинувачення пред"явили двом харків"янам віком 35 і 25 років, які працювали провідниками на Південній залізниці, і двом жителям Нововодолазького району віком 36 і 24 років, один з яких — охоронець товариства з обмеженою відповідальністю.

Встановлено, що ці обвинувачені у складі організованої групи здійснювали спільні розбійні напади на водіїв, які вночі відпочивали в салонах своїх автомобілів на узбіччі трас Харків-Київ і Харків-Сімферополь. Нападники погрожували пістолетом-запальничкою, ножем, монтировкою, застосовували насильство. Вони пробивали колеса автомобіля, стукали у вікно кабіни і тільки-но водій відкривав дверцята, наставляли пістолета, вимагаючи гроші. Хто чинив опір, били.

Як відзначив старший прокурор, у такий спосіб в 2006 році було здійснено декілька розбійних нападів на водіїв. У потерпілих нападники забирали гроші, мобільні телефони, шкіряні куртки, портфелі, вироби із золота, автомагнітоли, паспорти, ключі від машини, водійські посвідчення, документи на перевезення вантажу. Після кожного такого нападу члени організованої групи швидко зникали з місця події.

За такі дії закон передбачає відповідальність у вигляді позбавленням волі на термін від 8 до 15 років із конфіскацією майна, повідомив старший прокурор, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «15 років світить харківським дорожнім бандитам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути