Ексклюзиви
середа, 12 вересня 2007 08:43

130 вулиць з радянськими назвами перейменують у Києві

Вчора заступник голови Київської міської адміністрації (КМДА), заступник голови комісії з питань найменувань і пам"ятних знаків КМДА Сергій Рудик заявив, що комісія має намір перейменувати понад 130 вулиць столиці, назви яких пов"язані з тоталітарним періодом в історії України.

Рудик роз"яснив, що запропонований на розгляд комісії перелік вулиць містить 131 назву вулиць Києва, хоча цей список може змінитися після того, як комісія розгляне основні критерії з визначення вулиць.

Крім того, за його словами, це питання зможуть обговорити всі кияни, оскільки не виключено, що буде проведений загальноміський референдум відносно майбутнього "вулиць вчорашнього дня".

Також, за його інформацією, для перейменування будуть запропоновані одночасно кілька вулиць з однаковими назвами, проте весь перелік вулиць планується підготувати до кінця поточного року.

До кінця поточного року планується створити новий реєстр всіх вулиць Києва, оскільки останній довідник "Вулиці Києва" видавався ще у 1995 році. "До кінця року ми спробуємо зробити уніфікований довідник, можливо, не в друкарському ще варіанті, а назвемо це електронний реєстр вулиць, які існують на сьогоднішній день в Києві", - повідомив пан Рудик.

Крім того, найближчим часом в КМДА буде видано розпорядження і створена робоча група чиновників спільно з фахівцями, які з"ясують питання перейменуванні вулиць, пише "Коммерсант".

Зараз ви читаєте новину «130 вулиць з радянськими назвами перейменують у Києві ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути