понеділок, 24 листопада 2008 14:23

11 з 69 дельфінів вціліли і повертаються в море

Австралійські працівники служб дикої флори і фауни здійснюють супутникове спостереження за групою чорних дельфінів, які повертаються в море після масового викидання на берег на острові Тасманії.

Лише 11 з 69 дельфінів вижили після масових викидань в суботу. Прилади Глобальної система з"ясування місцезнаходження були причеплені до 5-ти з них під час рятування, і тепер за їх допомогою спеціалісти переконливо заявляють, що вцілілі тварини пливуть в незмінному напрямку в море, віддаляючись від землі.

"Ці прилади повідомили нам, що тварини, яких тільки три години тому випустили рятівники, об"єдналися і поплили. Є всі шанси, що вони остаточно одужають," - говорить еколог з Тасманії Розмарі Гейлз.

Пізніше дельфіни приєдналися до іншої невеликої зграї.

Масові викидання на берег китів та дельфінів відбуваються в Австралії та Новій Зеландії періодично. Причини не відомі. Деякі теорії пояснюють це порушенням їх ехолокації звуками, спричиненими людською діяльністю в морі чи поблизу, повідомляє Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «11 з 69 дельфінів вціліли і повертаються в море». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути