понеділок, 24 грудня 2012 11:50

100 кв м для олімпійської чемпіонки і один трамвай з "вай-фаєм": досягнення Львова за рік

100 кв м для олімпійської чемпіонки і один трамвай з "вай-фаєм": досягнення Львова за рік
Фото: stadion.lviv.ua

Львів підвів підсумки року. Ось основні події з життя міста у цифрах.

100 000 осіб відвідало під час Євро-2012 стадіон "АренаЛьвів". Новий аеропорт "Львів", якому цього року присвоїли назву імені Данила Галицького, за час чемпіонату прийняв понад 600 міжнародних та внутрішніх рейсів. Загалом, за час чемпіонату Львів відвідало 150 тис. гостей з 30 країн світу. На новому стадіоні зіграли збірні Німеччини, Данії і Португалії.

500 грн доплати до пенсіїї почали давати щомісяця ветеранам УПА з міського бюджету.

100 квадратних метрів має 3-кімнатна квартира, яку дало місто 26-річній Яні Шемякіній. Вона здобула золоту медаль з фехтування на ХХХ Олімпійськиїх іграх у Лондоні. Крім неї, зі Львова участь в іграх брало ще 9 спортсменів і 15 львів'ян стали учасниками XIV Паралімпійських ігор. Вони отримали стипендії у 5 тис. грн від мера міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові побилися Святий Миколай та Дід Мороз

50 фестивалів відбулося у місті цього року. Один такий захід збирає за кілька днів 30-50 тис. осіб. На постійних нічних екскурсіях в межах фестивалю "Ніч у Львові" відбулося понад 100 нічних театралізованих дійств у музеях, храмах. Також у місті засновано Музей визвольної боротьби. А після 20 років закриття запрацював Львівський природознавчий музей, який отримав грант на 10 млн грн для розвитку.

1 400 000 туристів відвідало Львів за рік.

140 великих пасажирських автобусів почали їздити у місті із впровадженням нової транспортної системи у січні. До того таких було лише 40. Пасажирів міста перевозили у жовтих "Еталонах" на 32 сидячих місця. Великі автобуси можуть одночасно перевозити 27,7 тис. осіб. Вони вміщають 100-200 пасажирів. Їх закупили вживаними в Німеччині та Австрії. В автотранспорті та в трамваях почали влаштовувати пристрої GPS-навігації.

1 трамвай у місті обладнали безкоштовним Інтернетом для пасажирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів'яни надихнули одеситів на перформанс до Дня Незалежності

5 кілометрів доріг відремонтували у місті.

500 під'їздів у багатоповерхівках комунальники зробили теплішими - там поставили пластикові вікна на сходових клітках. Це роблять лише у тих будинках, де мешканці вчасно сплачують за комунальні послуги.

48 нових дитячих майданчиків поставили в мікрорайонах.

90 туалетів відремонтовано у міських загальноосвітніх школах.

70 випускників із 33 навчальних закладів Львова отримали по 200 балів на ЗНО. Найкращі результати показали учні Львівського фізико-математичного ліцею, 200-бальниками стали 15 його випускників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На День толерантності львів'ян закликали бути нетолерантними

11 балконів у старих будинках - пам'ятках архітектури в центрі міста відреставрували німці за свої кошти. Цим займається Німецьке товариство міжнародної співпраці. Також вони відновили до ідентичного вигляду 197 дерев'яних вікон та 27 вхідних брам. У співпраці з Міністерством культури Польщі місто відреставрувало унікальний дерев'яний вівтар "Голгофа" у Вірменському подвір'ї.

2 000 пластунів зі всього світу зібрало місто у серпні на святкування 100-річчя Пласту. Найбільше приїхало зі США, Канади, Австралії, Великобританії.

Зараз ви читаєте новину «100 кв м для олімпійської чемпіонки і один трамвай з "вай-фаєм": досягнення Львова за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути