Ексклюзиви
субота, 30 жовтня 2010 15:32

'Пацієнтів психлікарні вчать голосувати за Партію регіонів

'Пацієнтів психлікарні вчать голосувати за Партію регіонів
Пацієнтів Жданівської обласної психіатричної лікарні у Донецькій області вчать голосувати за Партію регіонів. А співробітники лікарні та місцевої шахти пишуть розписки-зобов'язання про голосування за Партію регіонів.

- Пацієнтів психлікарні вчать механічно ставити "галочки" у бюлетенях навпроти номера 1 (під таким номером ПР вказана в бюлетенях), - розповів Cazeta.ua Олексій Ушаков, керівник місцевого відділення партії "Сильна Україна". - Людей неадекватних тренують на макетах бюлетеня - як правильно ставити "галочку". Про це мені відомо від обурених співробітників лікарні, які під страхом звільнення бояться виступати відкрито. Це лікарня обласного значення, одне з двох найважливіших для міста підприємств. Голосуватимуть у ній 426 лікарів і 422 пацієнта. На них тисне головний лікар Никифоров Юрій Васильович, кандидат у депутати облради по 26 виборчому округу. Він зараз депутат міськради і хоче повернутися до облради, де уже був двічі. Никифоров агітує за себе співробітників. У психлікарні багато пацієнтів, які в ній ніби лікуються, а насправді уникаюбть місць ув'язнення. Вони залежні від Никифорова. Аби потрапити в лікарню, треба заплатити на місяць за ліжко-місце 2 тисячі гривень. На роботу сюди влаштуватися неможливо без хабара. Люди тремтять над робочим місцем, беззаперечно виконують накази головлікаря. З бюлетенем у облраду або міськраду так само йде процес навчання. Хворих з місцевою пропискою вчать голосувати за прізвище "Никифоров", вказують потрібний квадратик. У рожевому бюлетені галочку треба ставити в першому квадраті, а в блакитному бюлетені - пташку в 3-му квадратику, - каже Ушаков.

Другим найбільшим працедавцем у Жданівці є шахта.
- Шахтарі теж пишуть розписки, що голосуватимуть за Партію регіонів. Бригадирів збирають у нарядній, дають їм наказ. Вони йдуть у бригаду, змушують писати розписки. Ці розписки потім знищують. Але люди, які їх пишуть, вже залежні психологічно. Вони вірять, що їхнє волевиявлення перевірять, і покарають усіх, хто не послухається, - стверджує Ушаков.

Зі слів місцевого лідера "Сильної України", керівники шахти у Жданові змушують 31 жовтня виходити на роботу всіх гірників-членів виборчих комісій, які без симпатії ставляться до Партії регіонів. Розписки із зобов'язанням голосувати за Партію регіонів пишуть також і працівники лікарні. У місті ходять чутки: якщо головлікар Никифоров не пройде в облраду, то лікарню закриють. Якщо ж до облради не оберуть директора шахти Михайла Голована, то скоротять кожного п'ятого шахтаря, - розповідає Олексій Ушаков.

У місті Жданівка Донецької області живуть 13 тис. людей, 10 тис. з них є виборцями. Є два виборчих округи - №№25 і 26. На даний час Партія регіонів має абсолютну більшість у місцевій раді.
Зараз ви читаєте новину «'Пацієнтів психлікарні вчать голосувати за Партію регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути