Ексклюзиви
понеділок, 10 липня 2006 12:06

Росіяни віддали білорусам станцію на Антарктиді

Білорусь планує до кінця поточного року відкрити станцію в Антарктиді. Для її створення буде використана безоплатно передана Росією станція, розташована в районі гори Вечірня на побережжі моря Космонавтів.

Російські дослідники зацікавлені в участі Білорусі в антарктичному проекті та присутності на материку. Співпраця білоруських фахівців з російськими колегами зі станції "Молодіжна" дозволить росіянам продовжити дослідження, які знаходяться під загрозою припинення через нестачу фінансування.

Допомога Росії дозволила Білорусі уникнути значних витрат у розмірі $10 млн на зведення станції та ще по 10 млн в рік на фрахт судів з доставки палива, продовольства та устаткування на антарктичний материк.

Першу групу білоруських учених планують відправити на станцію в листопаді поточного року. Для ведення постійної наукової роботи та цілорічного мешкання необхідно модернізувати електроустаткування станції, а також встановити нові обігрівачі та наукову апаратуру, повідомляє УРА-информ.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни віддали білорусам станцію на Антарктиді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути