середа, 16 січня 2013 23:49

Президент Франції виключає можливість референдуму щодо одностатевих шлюбів

Президент Франції Франсуа Олланд обіцяє стримати свою передвиборну обіцянку щодо легалізації одностатевих шлюбів та дозволу усиновлення для одностатевих пар. Він також заявив, що виключає можливість проведення національного референдуму з цього питання.

"Це було одним із зобов'язань, які я взяв на себе перед французами... і я його дотримаю", - заявив президент, виступаючи перед парламентаріями в середу.

Олланд зазначив, що знає, наскільки це чутливе питання, і в курсі багатотисячної акції протесту, яка пройшла в Парижі в неділю. Однак, з його слів, вирішувати долю законопроекту належить парламентаріям, тоді як референдум з цього питання проводитися не буде.

В акції протесту проти законопроекту про одностатеві шлюби в неділю взяли участь від 340 тисяч (за оцінкою поліції) до 800 тисяч осіб (за даними організаторів). У Франції дозволені цивільні союзи одностатевих пар, однак соціалісти мають намір легалізувати шлюби між гомосексуалістами і надати можливість таким сім'ям всиновлювати дітей. Проти цього виступає весь спектр правої опозиції і католицька церква.

Зараз ви читаєте новину «Президент Франції виключає можливість референдуму щодо одностатевих шлюбів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути