четвер, 18 грудня 2008 20:18

На півночі Перу археологи виявили руїни цілого міста

На півночі Перу археологи виявили унікальні руїни цілого міста, що було населене приблизно в 600-1100 роках нашої ери. Вчені відзначають, що стародавнє місто, розташоване в 22 кілометрах від міста Чиклайо біля узбережжя Тихого океану, є сполучною ланкою між двома стародавніми південноамериканськими культурами - племенами Варі й ще давнішими представниками культури Моке.

Перші жили на території нинішнього Перу приблизно в 700-1300 роках нашої ери, а другі - з 100 по 700 рік нашої ери. На зміну цим цивілізаціям пізніше прийшли знамениті Інки, а ті у свою чергу були винищені іспанськими конкістадорами.

На руїнах міста, що було у свій час повністю спалене, перуанські дослідники знайшли керамічні статуетки, зразки посуду й предметів побуту, невеликі шматочки одягу, а також непогано збережені рештки однієї людини.

Загальна площа древнього міста становить близько 5 км кв. Археологи говорять, що в місті активно практикувалися жертвоприношення. У розкопках міста знайдені свідчення людських жертвоприносин. Як розповів керівник археологічної експедиції Сезар Соріано, тіла жертв потім скидалися зі скелі, що перебуває недалеко. На околицях селища були знайдені значні поховання, повні кісток, ушкоджених черепів та знаряддя праці.

"Дана знахідка є сполучною ланкою між двома культурами. Вона доводить, що древні культури Варі й Моке якийсь час існували одна з іншою поряд", - говорить Сезар Соріано. "Знахідка також дає нам перші свідчення культури Варі на півночі країни", повідомляє CyberSecurity.ru

Зараз ви читаєте новину «На півночі Перу археологи виявили руїни цілого міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути