вівторок, 24 травня 2011 18:40

Депутати заборгували Укрзалізниці 186,4 тис. грн.

Депутати заборгували Укрзалізниці 186,4 тис. грн.

Верховна Рада України заборгувала Укрзалізниці за перевезення народних депутатів за чотири місяці 186,4 тис. грн., повідомили у відомстві.

Так із загальної суми за перевезення депутатів , що складає 13,5 тис. грн., компенсовано лише 54,9%.

На суму боргу Укрзалізниця заявляє, що могла б закупити дві електрички або чотири дизель-потяги серії ДЕЛ-02, або відремонтувати капітальним ремонтом в умовах заводів 46 секцій електропотягів.

За січень-квітень заборгованість облдержадміністрацій, Верховної Ради України та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту за перевезення пільгових категорій пасажирів складає 139 млн. грн.

Нагадаємо, обласні державні адміністрації з січня по квітень 2011 року не виплатили залізницям у середньому 79,5 млн. грн., що становить 30% від суми, що підлягає компенсації.

Найбільшими боржниками є Волинська, Київська, Харківська області та Київська міська державна адміністрація.

Раніше ЗМІ вже повідомляли, що 173 народних депутата перевищили торішні ліміти на безкоштовний проїзд: відповідна довідка Верховної Ради потрапила в інтернет - рекордсменом став кримський бізнесмен бютівець 51-річний Андрій Сенченко, який замість встановлених 26,8 тис. грн. витратив 295 тис. грн.

Варто зазначити, що цей же бютівець Сенченко, який у квітні став рекордсменом, налітавши 2010 року на 295 тис. грн. за рахунок бюджету, стверджує в матеріалі для ZN.UA, що авіакомпанії, які обслуговують ВР, перевозять фантоми народних обранців і виставляють необгрунтовані рахунки.

Із цього приводу бютівець вже звернувся до Генпрокуратури, МВС, а також профільного комітету парламенту. Останній, за словами його голови регіонала Володимира Макієнка, проводить своє "глибоке розслідування цієї негарної історії" і також готує матеріали для інформування силовиків.

Зараз ви читаєте новину «Депутати заборгували Укрзалізниці 186,4 тис. грн.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути