пʼятниця, 09 квітня 2010 13:26

Опозиціонери пригрозили перетворити Грузію на Киргизію

Опозиціонери пригрозили перетворити Грузію на Киргизію

Один з лідерів грузинського опозиційного руху "Національна рада" пригрозив президенту країни Михайлу Саакашвілі повторенням подій в Киргизії, якщо до опозиціонерів будуть застосовані якісь санкції.

Коба Давіташвілі, який очолює Партію народу, заявив, що якщо влада "ще раз посміє зачепити кого-небудь з представників опозиції, за цим піде те, що було в Киргизії".

Напередодні, 8 квітня, в Тбілісі відбулися зіткнення між опозиціонерами і поліцією, яка намагалася перешкодити їм блокувати одну з транспортних магістралей. Опозиція пішла на ці заходи в знак протесту проти закриття друкарні, в якій друкувалися агітаційні матеріали до майбутніх муніципальним виборів.

В результаті сутички з поліцією було затримано вісім опозиціонерів, у тому числі політичний секретар Партії народу Олександр Шаламберідзе. Крім того, прес-служба "Руху за справедливу Грузію" повідомила, що був побитий один з членів партії Ніка Джавахідзе.

Всі затримані згодом були відпущені. Тбіліський міський суд оштрафував сімох опозиціонерів, а Шаламберідзе було винесено попередження.

Після завершення судового засідання лідери опозиції зібрали прес-конференцію, на якій заявили про неприпустимість тиску влади на політичних супротивників. Крім того, лідер руху "За справедливу Грузію" Зураб Ногаїделі попередив владу про відповідальність за спробу сфальсифікувати результати муніципальних виборів. За словами політика, "у Грузії крутиться запах революції".

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Опозиціонери пригрозили перетворити Грузію на Киргизію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути