Ексклюзиви
четвер, 09 травня 2013 12:48

У День Перемоги над Червоною площею у Москві пролетіли 68 літаків
12

9 травня Москва відзначила традиційним парадом
Фото: Фото: Reuters
У заході взяли участь 11 тисяч військовослужбовців Збройних сил РФ і ряду силових структур
Понад 100 одиниць бойової техніки взяли участь у параді
Президент РФ Володимир Путін, голова уряду Дмитро Медведєв

9 травня Москва відзначила традиційним парадом Перемоги на Червоній площі. Цього року у заході, приуроченому до 68-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні, взяли участь 11 тисяч військовослужбовців Збройних сил РФ і ряду силових структур, понад 100 одиниць бойової техніки, а також 68 літаків і вертольотів ВПС Росії. Авіація також забезпечила "хорошу погоду" - для розгону хмар над місцем святкування були виділені 10 літаків.

Для військ Московського гарнізону нинішній парад став 139-м за рахунком. Він почався о 9:00 (за київським часом) з урочистого виносу прапора Російської Федерації і Прапора Перемоги. Ці символи країни і Великої Перемоги під звуки пісні "Священна війна" у виконанні зведеного військового оркестру пронесли воїни роти Почесної варти.

Міністр оборони об'їхав парадний стрій, привітав військовослужбовців та привітав їх з Днем Перемоги. Після цього автомобіль міністра оборони попрямував до центральної трибуни, де перебували президент Росії, Верховний головнокомандувач Збройними силами РФ Володимир Путін, голова уряду Дмитро Медведєв, ветерани війни, представники громадських організацій, численні іноземні гості, серед яких представники країн антигітлерівської коаліції і Співдружності Незалежних Держав.

Президент привітав усіх з 68-ю річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Звертаючись до ветеранів, глава держави запевнив, що їх подвиг будуть шанувати вічно, "всюди відстоювати правду про війну". Він зазначив, що в Росії пам'ятають, "що значить трагедія війни", і зроблять все, "щоб ніхто і ніколи не посмів її знову розв'язати".

"Наш солдат відстояв свободу і незалежність, захищаючи свою батьківщину, не шкодуючи себе, звільнив Європу, здобув Перемогу, велич якої навіки залишиться в історії", - сказав глава держави.

"Ми завжди будемо пам'ятати, що саме Росія, Радянський Союз зірвав людиноненависницькі плани фашистів", - підкреслив президент.

"Ми зобов'язані виправдати надії наших великих дідів і батьків. Зобов'язані перемогти всі труднощі і перепони і передати нашим дітям процвітаючу, вільну і сильну Росію. Слава народу-переможцю! Зі святом Вас! З днем ??Великої Перемоги!" - сказав Путін.

Після виступу президента військовий оркестр виконав гімн Російської Федерації. Після цього по площі пішли піші війська на чолі з машиною командувача Парадом. Рух парадних розрахунків з десяти шеренг по 20 осіб за традицією відкрили лінійні, за ними пройшла рота барабанщиків.

Потім по головній площі країни під звуки маршів і військово-патріотичних пісень пройшли бригади морської піхоти, парадного розрахунку Військ повітряно-космічної оборони, батальйону Ракетних військ стратегічного призначення, зведеного полку ПДВ, окремої дивізії оперативного призначення Внутрішніх військ МВС РФ та інші.

Прохід піших колон завершили розрахунки курсантів військових вузів. Після цього на площу викотилася важка бойова техніка. Слідом почалася авіаційна частина параду. У ній взяли участь 68 одиниць техніки. Три останні літаки випустили в небо дим кольорів російського триколора. Оркестр Московського гарнізону зіграв марш "Прощання слов'янки" і покинув площу - парад Перемоги завершився.

Зараз ви читаєте новину «У День Перемоги над Червоною площею у Москві пролетіли 68 літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути