субота, 26 травня 2012 16:42

Продавці Андріївського узвозу на День Києва торгували на Контрактовій площі
13

Фото: Фото: Ольга Каменєва

Вперше за 20 років продавці національної символіки на День Києва торгують не на Андріївському узвозі, а на Контрактовій площі.

Близько 70 торгових яток з картинами, вишиванками, рушниками, ляльками-мотанками, антикваріатом розмістили біля пам'ятника гетьману Петру Сагайдачному та вздовж вулиці Покровської.

Киянин Віталій Дерев'янко — букініст. Продає старовинні оголошення часів німецької окупації та сучасні шаржі на політиків.

"Вперше за 20 років Попов забрав у нас День Києва. Свято зазвичай проходило на узвозі, а його ще 2 роки будуть добудовувати. Там ще стільки роботи! Печально і сумно: ми живемо в стані окупації. Ці хозари, які пришли із Півдня України, з Донецької та Луганської областей нас просто окупували. Вони діють противно. Це не свято — це плач киян", - сказав він Gazeta.ua.

Близько другої години покупців біля торгових яток небагато. Більшість слухають виступ індійського гурту і роздивляються картини.

"День Києва для мене — культове свято. Ми з подружками щороку ходимо дивитись на майстрів Андріївського. Там, знаєте, дух особливий. Це вже традиція. А цього року — жахливо. Всіх моїх улюблених майстрів немає. Щороку сюди приїжджали вишивальниці із Західної України, гончарі, а сьогодні їх нема. Самі перекупники стоять", - каже киянка Тетяна Теслюк.

Торговці між собою розповідали, що узвіз обіцяли відкрити сьогодні. Але зранку їх туди не пустили, тому розмістилися на Контрактовій. Їм сказали, що Андріївський відкриють завтра, 27 травня.

Зараз ви читаєте новину «Продавці Андріївського узвозу на День Києва торгували на Контрактовій площі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути