Ексклюзиви
пʼятниця, 06 січня 2012 16:27

Міністр МОЗ зображав із себе дракона і дарував іграшки
18

Фото: Фото: Ростислав Мисюкевич

Міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко відвідав столичну Національну дитячу спеціалізовану лікарню "Охматдит" і поздоровив її пацієнтів з Різдвом, передає кореспондент Gazeta.ua.

Зараз на території лікарні триває будівництво багатофункціонального медичного корпусу на 333 ліжка загальною площею 35 тис. кв. м. До складу корпусу буде входити дитячий центр онкогематології і трансплантації кісткового мозку та центр дитячої хірургії.

"Будівельники обіцяють, що до серпня місяця закінчать перший етап будівництва. Також вже зараз закуповується нове обладнання - ця лікарня буде обладнана сучасними томографами, апаратами МРТ. Це дозволить моїм колегам надавати допомогу на більш сучасному рівні. Новий корпус – не останній етап покращення матеріальної бази цієї лікарні. Після цього буде ремонтуватися колишній хірургічний комплекс, і в ньому будуть розташовані інші відділення. Сподіваюся, що все буде йти згідно графіка, і в 2013 році ця лікарня буде повністю введена в експлуатацію. Лікарня знаходиться під патронатом і президента, і прем'єр-міністра, тому впевнений, що питань щодо фінансування у нас не виникатиме", - зазначив на брифінгу міністр.

Крім того, Олександр Аніщенко прийняв участь у святковій різдвяній програмі для дітей. Вона відбулася в актовому залі відділення для ВІЛ-інфікованих дітей. В залі зібралися діти і з інших відділень. Міністр привітав дітей зі святом Різдва та пограв з ними.

Дід Мороз загадав йому зобразити певного звіра, а дітей попросив вгадати, кого ж зображує міністр. Маленькі пацієнти здогадалися, що урядовець зобразив дракона.

Також разом з Дідом Морозом та Снігуронькою Аніщенко роздав дітям подарунки – іграшкових драконів. Подарунки купили за рахунок спонсорів.

"Ми хочемо вам допомогти і будемо вам допомагати, але головне – щоб у вас не було приводів до нас звертатися. Я хочу вам побажати скорішого одужання і жити звичайним дитячим життям", - звернувся міністр до дітей.

Після цього міністр відвідав Центр дитячої онкогематології, де в ігровому залі діти гралися в лікарню. Лікували іграшкових ведмедиків.

"Ведмедика звуть Міхей. У нього теж лейкоз. Я роблю йому уколи", - пояснила 13-річна Катерина з Кривого Рогу. Хворіє на лейкоз. Каже, що як виросте, то хоче бути електриком, як її тато.

Міністр роздав дітям подарунки і побажав одужання. "Закінчуйте лікування і більше ніколи до нас не потрапляйте", -сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Міністр МОЗ зображав із себе дракона і дарував іграшки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути