субота, 05 травня 2012 17:13

Хрещатиком пройшла колона "піратів" та "грибів"
23

Фото: Фото: Євгеній Жаровський

Сьогодні у Києві відбулися святкові заходи, присвячені Дню матері, Дню захисту прав дітей та Міжнародному дню сім'ї.

Розпочалося дійство близько 12-ї години біля Бесарабської площі з IV міського карнавалу дитячої творчості. Дітей, вдягнених у яскраві костюми, вишикували у колону, ширина якої сягала майже всієї проїжджої частини Хрещатика. Очолили ходу в напрямку Майдану Незалежності Міккі Маус, його подруга Міні, "слон" та "жирафа".

Рушала колона частинами - окремо кожен район столиці, який був представлений дітлахами з творчих та спортивних гуртків. Йдучи Хрещатиком, по черзі зупинялися напроти будівлі Київської міської державної адміністрації та виконували фірмові номери. Ведучий оголошував, діти з якого району виступають та у яких закладах вони навчаються. Вітав їх там міський голова Олександр Попов.

Через такий порядок діти, які замикали колону, мусили близького години стояти посеред Хрещатика за температури +29 градусів. Дехто з них від втоми сідав прямо на асфальт або опирався на огорожі тротуару. Батьки та керівники гуртків, які супроводжували колону та фотографували дійство, всіляко намагалися підбадьорити дітей.

"Потерпи ще трошки. Зате бачиш, тебе дяді знімають - покажуть по телевізору", - показуючи рукою на операторів кількох українських телеканалів, заспокоювала жінка свого сина, одягненого у національний український одяг.

Поряд з дітьми у традиційному вбранні були й одягнені в костюми піратів, зірок, грибів, різноманітних овочів та фруктів. Представники спортивних гуртків проходили у кімоно та костюмах рапіристів. Був і яскравий суто карнавальний одяг, схожий на той, у якому виконують танці під час свят на вулицях Бразилії.

"Мда-а-а, кімоно вчора прали, а сьогодні вже все чорне. А завтра ж на змагання... Синку, не хочеш навчитися прасувати? Я поперу, а ти попрацюєш праскою", - жартувала жінка, оглядаючи одяг дитини.

Після виступу останніх учасників карнавалу їх, а також глядачів запросили на Майдан. Там близько 13-ї години розпочалася фінальна частина "Свята футболу, що дає надію" - турніру для дітей-сиріт. Коли перші дві команди вийшли на встановлене посеред Хрещатика штучне поле, їх привітав колишній гравець київського "Динамо" Андрій Гусін. Він же зробив символічний перший удар по м'ячу.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Дайте мені слинявчика!" - у Києві пройшов конкурс бікіні

У грі брали участь діти віком 14-15 років. Грали чотири на чотири два тайми по 20 хвилин кожен. Результативність першого матчу вразила: вже після першої половини зустрічі рахунок був 12:4, навіть попри крихітні розміри воріт - близько 1,5 на 0,5 метра.

Крім того, охочі могли завітати на виставку аматорських дитячих робіт Всеукраїнського фестивалю "Родинні скарби України". Також на Хрещатику біля Майдану Незалежності були розставлені ятки із сувенірами, переважно виробами ручної роботи.

Найменших дітлахів розважали на невеликих ігрових майданчиках з надувними гірками.

Зараз ви читаєте новину «Хрещатиком пройшла колона "піратів" та "грибів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути