неділя, 22 травня 2011 16:32

У Львові пройшла колона з Бандерою і Шухевичем
17

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Сьогодні, 22 травня, у Львові відзначали День героїв. Після урочистого покладання квітів біля пам'ятника С. Бандері була сформована колона. Вона складалася з ветеранів УПА, представників політичних, громадських та молодіжних організацій. На її чолі рухалася машина з гучномовцем через який розповідали про долю Симона Петлюри, Степана Бандери, Романа Шухевича.

Під час руху відбувалися зупинки із покладанням квітів до меморіальних таблиць Є. Коновальцю, Р. Шухевичу, Й. Сліпому, Р. Дашкевичу, пам'ятнику Жертвам комуністичних злочинів і біля тюрми на Лонцького. Почесті здійснювалися під музичний супровід військового оркестру. Рухаючись колона вигукувала патріотичні гасла: "Слава Україні – героям слава!", "Слава нації – смерть ворогам!", "Бандера, Шухевич – герої України!". Група молодих людей несла портрети із зображенням керівників і провадирів УПА.

Кінцевою зупинкою колони був проспект Свободи. Тут ветерани УПА під музику оркестру пройшлися урочистим маршем. Після цього відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятника Т. Шевченку. Також тут відслужили і поминальну панахиду.

- Кожне покоління має своїх героїв, - сказав мер Львова Андрій Садовий. - Але, на жаль, в українців був і далі є внутрішній ворог – відсутність єдності. Поки ми не дозріємо щоб відкинути протиріччя і не об'єднаємось, ми не матимемо тої України, за яку боролися наші герої.

- Добре, шо у Львові відзначають такий день. Він має бути показовим для сходу нашої держави. Люди мають розуміти, що ми всі українці, а не вороги один одному. Нам потрібно об'єднуватися під одним прапором України. Саме за це боролися Бандера, Шухевич. Люди мають знати правду про них, а не слухати те, що каже Росія, - розповів учасник колони студент Петро Дрок.

Зараз ви читаєте новину «У Львові пройшла колона з Бандерою і Шухевичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2099

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути