четвер, 11 серпня 2016 22:56

З'явилося відео допиту українського "диверсанта" Панова

З'явилося відео допиту українського "диверсанта" Панова
www.unian.ua

Федеральна служба безпеки Росії опублікувала відео допиту затриманого в окупованому Криму українця Євгена Панова, якого підозрюють у підготовці теракту на території півострова.

Відео опублікували на YouTube.

Під час допиту Панов визнав свою провину в підготовці "диверсії". Він також повідомив, що операцію спланувало Головне управління розвідки Міноборони України. Панов розказав, що планував диверсії на Керченській поромній переправі, нафтобазі у Феодосії, хімічному заводі "Кримський титан" і вертолітному полку в Джанкої.

Він розповідає про "планування цієї операції групою кадрових офіцерів розвідки України".

"До складу групи входять кадрові офіцери розвідки України", - заявив він.

Він розповів на відео, що до цієї групи увійшли офіцери: Олександр Кирилов ("Кирило"), Олег Петренко ("Лис"), Олексій Сандул ("Сай"), а також офіцер на ім'я Дмитро і людина з позивним "Дешек".

За його словами, група вирушила у Крим машинами, зокрема він їхав разом із Сандулом. На півострові вони мали переглянути об'єкти диверсії, одним з яких був хімічний завод "Титан".

За вказівкою Кирилова, в районі Армянська "диверсанти" заклали схованку зі зброєю та вибухівкою. Крім того, українці придбали 5 комплектів форми російської армії.

Також він повідомив, що отримав за зазначені дії 3200 грн - вже після повернення на територію України.

Диверсію, за його словами, здійснювали без його участі. Його завданням була евакуація групи з Криму. Після прибуття в Армянськ для виконання цієї вказівки його затримали російські силовики.

На обличчі затриманого Панова видно синці та подряпини, що можуть свідчити про тортури. Українець виглядає дуже заляканим та розгубленим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затриманого в Криму українського "диверсанта" заарештували на 2 місяці

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ Російської Федерації заявила, що українська розвідка готувала терористичні акти в окупованому Криму. Коментуючи це, президент РФ Володимир Путін сказав, що Україна переходить до терору, і додав, що Росія зробить все для забезпечення безпеки в окупованому Криму.

Президент України Петро Порошенко назвав безглуздими і цинічними звинувачення Росії на адресу України у підготовці терактів у Криму. "Звинувачення російською стороною України в тероризмі в окупованому Криму звучать так само безглуздо і цинічно, як заяви російського керівництва про відсутність російських військ на Донбасі. Ці фантазії - лише привід для чергових військових погроз на адресу України", - наголосив Порошенко.

За твердженням ФСБ РФ, "одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, працівник ГУР МО України". Сьогодні назвали ім'я ще одного затриманого - Андрія Захтія.

Зараз ви читаєте новину «З'явилося відео допиту українського "диверсанта" Панова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути