четвер, 09 лютого 2023 17:43

Звільнення Криму: окупанти в паніці чекають на атаку України

Звільнення Криму: окупанти в паніці чекають на атаку України
Окупаційна влада Криму готується до української операції зі звільнення півострова. Фото: ukrinform.ua

Окупаційна влада Криму готується до української операції зі звільнення півострова. Зокрема місцеве відділення ФСБ видало рішення про встановлення високого (жовтого) рівня терористичної небезпеки.

Під "загрозою" населені пункти Армянськ, Джанкой, Керч, Красноперекопськ, а також Джанкойський, Красноперекопський і Ленінський (Єдикуйський) райони, повідомляють у Головному управлінні розвідки України.

Аналогічний рівень загрози оголосили на підвідомчих об'єктах Міністерств транспорту, житлово-комунального господарства, охорони здоров'я, палива та енергетики, промислової політики та комітету з водного господарства та меліорації. Строк дії заходів необмежений – до рішення про відміну.

Тим часом працівники ФСБ та місцева поліція має посилити контроль за пересуванням транспорту на півострові та обов'язковою реєстрацією тимчасового місця проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію сколихне бунт, який повалить режим Путіна – ГУР

Міністерство охорони здоров'я окупантів зобов'язали підготувати заклади для надання екстреної допомоги та медичної евакуації.

"Подібні "заходи безпеки" є ознакою підготовки до початку операції зі звільнення Криму українськими Силами оборони. Також це може свідчити про можливість здійснення провокацій з боку російських спецслужб щодо мирного населення півострова з подальшим перекладанням відповідальності на Україну", – пояснюють в ГУР.

Крим є ключем до перемоги над Росією. Збройні сили України звільнять півострів від російських окупантів до кінця серпня 2023 року, сказав колишній командувач військ США в Європі, генерал у відставці Бен Годжес.

За його словами, для визволення Криму не обов'язково кидати танки на штурм Перекопу. Достатньо регулярно обстрілювати шляхи постачання. Їх там лише два: Керченський міст та сухопутний коридор через Мелітополь.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Криму: окупанти в паніці чекають на атаку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути