вівторок, 18 червня 2019 13:36

Зеркаль розповіла, коли Росії оголосять вирок

Зеркаль розповіла, коли Росії оголосять вирок
На засіданні розглядали сумму збитків, які Росія завдала Україні через незаконний видобуток корисних копалин, розповіла заступник міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль. Фото: Вікіпедія

Заступник міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль розповіла, коли очікувати рішення Арбітражу ООН із морського права.

Вироку доведеться чекати протягом 6 місяців, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Для нас є неприйнятним, найболючішим варіант, коли Арбітраж може сказати, що вони не знайшли юрисдикцію. Але ми вважаємо, що цього не повинно бути, тому що інакше вони порушать основоположний принцип ООН - невизнання. Тобто невизнання захоплення території шляхом застосування військової сили . І порушать резолюцію Генеральної Асамблеї. Тепер ми чекаємо рішення юрисдикції, після цього суд визначиться, скільки у Росії часу на подачу свого контр-меморандуму", - сказала заступник глави МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські винищувачі перехопили бомбардувальники США

Вона додала, що такий термін зумовлений складністю процесу, через реакцію та дії російської сторони на засіданні.

"Питання, які поставили росіяни як свої заперечення, стосуються того, і це їхнє перше заперечення, що Трибунал не може розглядати цю справу, бо мова йде про морські права України навколо так званого російського Криму, й юрисдикції Трибуналу тут бути не може. Ми ж питання з приводу Криму не ставимо перед Трибуналом взагалі ніяк. Ми просто говоримо про те, що Крим - це суверенна територія України, і це не є предметом цього спору. Предметом спору є порушення наших прав у Чорному, Азовському морях і в Керченській протоці, і вони стосуються незаконного видобутку наших природних ресурсів, незаконного вилову риби, незаконного будівництва Керченського мосту, перешкоди свободи навігації тощо", - пояснила заступник міністра.

На засіданні Ради Європейського Союзу в Люксембурзі заявили, що проти визнання анексії Криму Росією.

Зараз ви читаєте новину «Зеркаль розповіла, коли Росії оголосять вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути