Ексклюзиви
четвер, 28 червня 2018 12:35

Затримані в Криму рибалки на межі нервового зриву

Затримані в Криму рибалки на межі нервового зриву
В окупованому Криму українські рибалки, члени екіпажу судна "ЯМК-0041", не мають змоги спілкуватися з рідними Фото: Крим Реалії

В окупованому Криму українські рибалки, члени екіпажу судна "ЯМК-0041", не мають змоги спілкуватися з рідними і перебувають на межі нервових зривів.

Таку заяву в ефірі "Радіо Крим.Реалії" зробив директор приватного рибальського підприємства в Очакові Олександр Громовий з посиланням на родичів рибалок.

За його словами, напередодні дружина капітана судна "ЯМК-0041" Тетяна Новицька була у Криму разом з дружинами інших моряків.

"Рибалки, які утримуються під конвоєм у військовій частині в Балаклаві, оголосили голодування, але до них не допустили дружин. Лише до одного з них на кілька хвилин допустили матір. До них не допускають адвокатів, вони на межі зриву через невідомості. Віктора Новицького, як і раніше утримують в СІЗО, місяць тому йому продовжили термін утримання під вартою ще на місяць. Поки не видно ніякої перспективи у звільненні цих хлопців", – зазначив директор підприємства.

Він також додав, що звернення до депутатів і розголос у ЗМІ не змінюють ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму заарештували судно з українськими рибалками

Кримський адвокат Едем Семедляєв повідомив 25 червня, що моряки затриманого біля берегів Криму українського судна "ЯМК-0041" голодують вже 10 днів.

Російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно (порт приписки Очаків) 4 травня на захід від мису Тарханкут в анексованому Росією Криму. Глава уряду Криму Сергій Аксьонов повідомив, що членів затриманого співробітниками ФСБ Росії українського риболовецького судна "ЯМК-0041" доставили до Криму "для проведення процесуальних дій".

МЗС України називає затримання українського судна "узурпацією суверенних прав України" щодо прилеглих до півострову акваторій і "порушенням Конвенції ООН із морського права і звичайного міжнародного права".

Шість українських моряків вдалося звільнити з піратського полону в Нігерії.

Зараз ви читаєте новину «Затримані в Криму рибалки на межі нервового зриву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути