понеділок, 27 травня 2019 07:32

Захоплення українських кораблів: назвали суму збитків

Розмір збитків від захоплення Росією українських суден у Керченській протоці становить 260 млн грн. Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Слідчі військової прокуратури України оцінили збитки від захоплення Росією українських військових суден при їхньому проходженні через Керченську протоку в листопаді минулого року у 260 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні у Facebook.

Автор: facebook.com/MatiosAnatolii
  Озвучено суму збитків, яких зазнала Україна через захоплення Росією українських кораблів
Озвучено суму збитків, яких зазнала Україна через захоплення Росією українських кораблів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські суди дозволили заарештувати 15 російських військових

Матіос також опублікував поіменний список із 15 російських військових, яких українська сторона вважає причетними до захоплення українських військових суден і 24 моряків поблизу Керченської протоки. За його інформацією, є дозвіл суду на затримання для взяття під варту.

Українські військові моряки вже півроку перебувають у російському полоні після захоплення поблизу Керченської протоки. 25 листопада 2018 року у Керченській протоці російські військові обстріляли і захопили українські катери "Бердянськ" та "Нікополь", а також буксир "Яни Капу" з екіпажами, які прямували з Одеси до Маріуполя. Троє українських моряків під час атаки росіян зазнали поранень.

Зараз ви читаєте новину «Захоплення українських кораблів: назвали суму збитків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути