понеділок, 04 червня 2018 11:10

"За смерть Сенцова відповість особисто Путін" - правозахисниця

"За смерть Сенцова відповість особисто Путін" - правозахисниця
41-річний Олег Сенцов голодує 21-й день. Якщо із ним щось трапиться, то відповідальність ляже особисто на президента Росії Володимира Путіна, вважають правозахисники. Фото: krymsos.com

Олега Сенцова, який голодує 21-й день, можна звільнити, якщо натиснути на Володимира Путіна особисто.

Таку думку Gazeta.ua висловила голова Кримської правозахисної групи 31-річна Ольга Скрипник.

"Якщо до голодування приєднаються ще більше людей, то політичні та економічні санкції проти Росії лише посиляться. Путін та його оточення тримають гроші у банках Західної Європи. Якщо рахунки заблокують, - диктатор втратить свою "фінансову подушку" й муситиме йти на компроміси. Найдієвіше буде, коли США та країни Великої сімки перекриють Росії шляхи торгівлі газом та нафтою. Це боляче вдарить не лише по економіці, але й по особистому благополуччю Володимира Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лабитнангі до Сенцова поїхав український архієпископ: подробиці

14 червня має розпочатися Чемпіонат світу з футболу й уся увага прикута до неї. Це – своєрідний майданчик, з якого світ може дізнатися про українських політв'язнів. Якщо б Сенцов оголосив голодування минулого року, через інформаційний вакуум ніхто б не дізнався про це. Саме тому Олег і пішов на такий ризикований крок – дату обрав свідомо. Проте голодування – серйозний ризик для Кольченка та Балуха, які вже мають проблеми зі здоров'ям.

Якщо з Олегом Сенцовим щось трапиться, то Володимир Путін нестиме персональну відповідальність перед світом за його смерть", - розповіла Скрипник.

Акції на підтримку українського режисера Олега Сенцова, якого незаконно ув'язнили в Росії і який оголосив голодування 14 травня, пройшли у 78 містах світу з 1 по 3 червня.

Зараз ви читаєте новину «"За смерть Сенцова відповість особисто Путін" - правозахисниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути