субота, 02 лютого 2019 09:29

За що Кольченка посадили у штрафний ізолятор у колонії РФ

За що Кольченка посадили у штрафний ізолятор у колонії РФ
У колонії РФ Кольченко став замкнутим. Фото: memohrc.org

Український в'язень Кремля Олександр Кольченко не має скарг до умов свого тримання в колонії в місті Копейську Челябінської області, але має нездоровий вигляд

Про це посилаючись на адвоката Уральської правозахисної групи, який відвідав Кольченка 29 січня, написала у Facebook правозахисниця Тетяна Щур.

"Не сподобався він мені. Блідий якийсь, худенький зовсім і замкнутий. Напружений. Посміхатися перестав", – передає правозахисниця слова адвоката.

Пані Щур нагадує, що 25 грудня 2018 року, адвокат і Кольченко вже зустрічалися.

"Тоді теж все було нормально, ніяких змін з часу попередньої зустрічі: відвідує спортивний зал, бібліотеку, отримує дієтхарчування у вигляді ложки сиру, шматочка масла і яйця пару разів на тиждень", – вказує правозахисниця.

Вона додала, що після тодішнього відвідування через два дні Кольченка помістили в ШІЗО (штрафний ізолятор – ред.) до 6 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський суд з прав людини поновив пріорітетність справ Сенцова та Кольченка

"За що? "За самовільне пересування поза локальною ділянкою". Але так "пересуваються" по колонії всі і завжди. І тільки перед особливими днями особливих засуджених виокремлюють і карають. Причому, коли і де це було, хто написав рапорт, засуджений, як правило, не пам'ятає або не знає. Так саме сталося з Сашком і перед Новим роком. Саме так "за пересування" в спортзал, бібліотеку, їдальню", – пише пані Щур.

Правозахисниця також повідомила, що Кольченко не отримує книги, які висилають йому друзі. Адміністрація колонії відсилає їх назад, нічого не пояснюючи.

Активіста Олександра Кольченко затримали в Криму разом з режисером Олегом Сенцовим в травні 2014 по звинуваченню в підготовці терактів. Російський суд засудив Кольченко до 10 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «За що Кольченка посадили у штрафний ізолятор у колонії РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути