понеділок, 27 лютого 2017 10:07

Відпустили усіх татар, які вели відео-трансляцію обшуків

В окупованому Криму з-під п'ятиденного арешту відпустили 10 затриманих кримських татар, яких заарештували під час проведення обшуку у кримського татарина Марлена Мустафаєва.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов в телеефірі "112 Україна".

"Стосовно цих людей, то чотирьох з них відпустили вчора. Щодо ще шістьох, то там не вказали точний час, коли їх затримали, і тому правоохоронці тягнули до кінця доби", – сказав Полозов.

Автор: 112
 

22 лютого в окупованому Сімферополі Київський районний суд заарештував 10 осіб, затриманих під час проведення обшуку в активіста Марлена Мустафаєва. Вони знімали обшук на телефони і вели його стрім-трансляції. Затриманих звинуватили в участі в несанкціонованому масовому заході і присудили п'ять діб адміністративного арешту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, скільки кримських татар втекти від путінського режиму

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнає Україна та більшість країн світу.

Згідно з переписом 2001 року, в Криму проживають близько 250 тис. кримських татар. Після окупації Криму, за даними правозахисників, ситуація з правами людини на півострові значно погіршилася. Під різними приводами, враховуючи боротьбу з екстремізмом, влада переслідує людей, які наважуються відкрито критикувати дії Росії на півострові, особливо кримських татар.

Зараз ви читаєте новину «Відпустили усіх татар, які вели відео-трансляцію обшуків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути