Ексклюзиви
вівторок, 21 листопада 2017 18:02

"Велика кримська стіна" - Росія огорожує півострів

"Велика кримська стіна" - Росія огорожує півострів
Фото: ТСН

2018-го окупанти планують добудувати паркан на адміністративному кордоні анексованого Криму з материковою частиною України. Витратити на об'єкт планують майже 213 млн рублів, що дорівнює майже $3,5 млн.

Про це інформує "Радіо "Свобода".

Будівництво 50-кілометрової стіни росіяни планували завершити до грудня 2017 року, але поки що цього не вийшло. Депутат Держдуми від окупованого Криму Руслан Бальбек казав, що стіна потрібна нібито для "протидії терору і екстремізму".

В українському МЗС наголосили про це свідченням чергового порушення РФ норм міжнародного права.

За задумом стіну збудують на 3-х підконтрольних Росії контрольно-пропускних пунктах.

Речник української Держприкордонслужби Олег Слободян зауважує, що стіна має на меті обмежити свободу пересування кримчан, а не захистити їх. За його словами, об'єкт перетворює півострів в величезну військову базу, а загородження потрібне, щоб у громадян України з Криму не виникало навіть намірів якимось чином потрапити на материк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рука Кремля" - в мережі пропонують, як назвати міст до окупованого Криму

"Можливо, росіяни при будівництві спробують захопити ще якісь території за межами Перекопського перешийка, але це буде ясніше навесні. Поки що ФСБ поспішає завершити процедури до 20 грудня - мабуть, щоб освоїти бюджетні гроші", - зазначає він.

Під будівництво автомагістралі кримська окупаційна влада відбирає будинки і землю у жителів півострова. Через Кримський міст керчанин демонстративно спалив свій будинок.

Зараз ви читаєте новину «"Велика кримська стіна" - Росія огорожує півострів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути