Ексклюзиви
неділя, 08 квітня 2018 18:29

"Вас потрібно гнати, як скажених собак " - кримчанин розповів про утиски українців у Криму

"Вас потрібно гнати, як скажених собак " -  кримчанин розповів про утиски українців у Криму
Жінку в центрі окупованого Донецька б'ють за український прапор. Ситуація з правами людини в анексованому Криму не краща. Фото: Інформаційний спротив

Проросійські активісти в анексованому Криму порівнюють українців із "скаженими собаками" та усіляко обмежують їх у правах.

Про це Gazeta.ua розповів 34-річний Андрій Іванець, історик і громадський активіст.

"Порушення прав людини спостерігається на всьому півострові. Але найбільше притискають українську етнічну спільноту. Одразу знищили громадську інфраструктуру заборонили або унеможливили діяльність українських партій та громадських організацій. На телебаченні немає україномовного контенту, а українська преса припинила своє існування. Українці перебувають під загрозою асиміляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співробітники ФСБ вдерлися до мечеті в Криму

Росія дуже любить застосовувати законодавство про екстремізм до тих, хто не становить реальної загрози. Процес над Володимиром Балухом тому підтвердження - фермера засудили за сфабрикованими звинуваченнями лише за те, що мав у будинку український прапор. Активіста Ігоря Мовенка побили за українську символіку. Спроба звернутися до силовиків завершилася тим, що зараз його звинувачують в екстремізмі. А викладачеві одного із ВУЗів Сімферополя Андрію Нікіфорову розпалювання міжнаціональної ворожнечі зійшло з рук. Він у своєму блозі писав, що українців потрібно гнати з півострова як скажених собак", - розповів Іванець.

Історик стверджує що з приходом окупантів Крим перетворився на півострів страху. Ситуація із правами людина одна із найгірших у цивілізованому світі.

Зараз ви читаєте новину «"Вас потрібно гнати, як скажених собак " - кримчанин розповів про утиски українців у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути