субота, 28 жовтня 2017 15:59

Вагітній із Криму відмовили в медичній допомозі

 

Вагітній переселенці з Криму відмовили у допомозі.

Світлана Калашнікова перебуває на 7 місяці вагітності, передає "Канал 24".

"Кілька днів тому у жінки раптово піднялася температура і тиск. Біля її дому розташована амбулаторія, тож за допомогою Світлана звернулась саме сюди. Жінці ставало все гірше. А лікар на це не реагувала. Натомість медик вимагала продемонструвати прописку в паспорті. А потім і оплатити послуги", - йдеться у повідомленні.

Як повідомили жінці, згідно з постановою мерії, ті, хто не має тернопільської прописки — повинні платити за всі послуги в комунальних медзакладах. Виявилось, дійсно така постанова існує. Її ухвалили на початку червня. Вартість одного прийому сімейного лікаря – 30 гривень. Власне про це переселенцям із Криму і намагалась повідомити лікарка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хлопець викинув свою вагітну подругу під мостом

"Не дійшло навіть до огляду, тому що паспорт, документи пацієнт не пред'явив. А жінка вибігла з амбулаторії. За нею вийшла реєстратор і попросила повернутися на прийом і сказала, що жінка буде оглянута. На що вона відмовилася", – розповіла сімейний лікар Надія Кернична.

У мерії пообіцяли розібратись у ситуації найближчим часом. Втім, як з'ясувалось, переселенці та усі інші не прописані в Тернополі і зараз можуть отримувати медичні послуги безкоштовно. Бо рішення міськради про платні прийоми почнуть діяти лише з 2018 року.

Передову залишила на 4-му місяці вагітності - український продюсер розповіла про жінок в АТО.

Зараз ви читаєте новину «Вагітній із Криму відмовили в медичній допомозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути