четвер, 13 липня 2017 14:31

В ООН підрахували, скільки Росія вкрала в України в Криму

В ООН підрахували, скільки Росія вкрала в України в Криму
Голова наглядової ради фонду "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко

Уперше на рівні головної світової організації, ООН, прозвучали точні дані про украдену в України кримську нерухомість.

Управління Верховного комісара ООН повідомило, що на 12 травня 2017 року РФ "націоналізувала" 4575 державних і приватних об'єктів нерухомості, пише "Експрес — онлайн".

"За власними даними нашої Моніторингової групи, список експропрійованої української держвласності містить: близько 200 санаторіїв, 60 аграрних підприємств, усі порти, аеропорти, об'єкти енергетики, залізниці, фінустанови, - сказав голова наглядової ради фонду "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко. - Відразу важко й осягнути, як це багато. Бо що таке, скажімо, об'єкти двох найбільших роздрібних банків — Приватбанку та Ощадбанку? Це сотні й сотні відділень — нерухомість і високотехнологічна банківська інфраструктура.

Що таке націоналізований "Чорноморнафтогаз"? Це дві сумнозвісні газовидобувні "вишки Бойка", за які разом ми заплатили 800 мільйонів доларів (нині це 21 мільярд гривень), це інша газовидобувна і газотранспортна інфраструктура, це близько двох десятків суден і, найважливіше, це чорноморський шельф, з якого росіяни вкраденим обладнанням четвертий рік крадуть наші енергетичні ресурси.

Або що таке близько 60 підприємств агропромислового комплексу? Це елеватори, це склади, це переробні заводи. Як приклад, придивімося до того ж виробничого об'єднання "Масандра" — розкинуті на 180 кілометрів уздовж узбережжя виноградники, 9 винзаводів, мільйон пляшок колекційного вина на збереженні, найстарше з якого має 235 років!

Що таке об'єкти Міністерства інфраструктури? Це всі вокзали, диспечерські станції, об'єкти зі системами безпеки, локомотивні депо, близько тисячі одиниць тепловозів і вагонів рухомого складу залілзниці. Крім того, у Криму десять портів. Це складні інженерно-технічні споруди. А в них сотні невеликих суден — буксири, лоцманські катери, танкери, пасажирські катери... Що таке об'єкти "Уккоопспілки"? Це сотні ринків і магазинів.

Я вважаю, щоб обов'язково треба судитися. Влаштувати Росії тотальну юридично-економічну війну по цілому світу".

Управління верховного комісара Організації об'єднаних націй із прав людини готує доповідь про ситуацію з правами людини в окупованому Криму.

Зараз ви читаєте новину «В ООН підрахували, скільки Росія вкрала в України в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути