субота, 22 вересня 2018 11:02

В окупованому Криму навчання українською звели до нуля

В окупованому Криму навчання українською звели до нуля
Російський окупант знищує українську освіту в Криму. Фото: відкриті джерела

В окупованому Росією Криму кількість учнів, які навчаються українською, зменшилась на 98%. Про це повідомляють в ЮНЕСКО.

Окупаційна влада продовжує знищення системи освіти для україномовного населення Криму. Кількість учнів, які навчаються українською мовою, зменшилась на 98% у порівнянні з 2014 роком.

В організації заявляють про відсутність можливості українців доступу до своїх об'єктів культурної спадщини, історичних та архітектурних пам'яток, музеїв, біосферних резерватів, наукових центрів. Фіксуються факти незаконних археологічних розкопок, вивезення культурних цінностей з півострова.

Раніше на території Криму за період анексії Росією півострова моніторингова місія ООН з прав людини зафіксувала щонайменше 42 випадки викрадення людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим стає військовою базою: окупанти розгорнули зенітні комплекси С-400

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Від літа того ж року збройні сили РФ беруть безпосередню участь у бойових діях проти ЗСУ на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Криму навчання українською звели до нуля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути