вівторок, 27 листопада 2018 15:32

В окупованому Криму арештували трьох українських моряків

В окупованому Криму арештували трьох українських моряків
Члена екіпажу буксира "Яни Капу" Віктора Варемеза та матроса Сергія Цибизова арештували у Криму / фото: Радіо свобода

Київський районний суд Сімферополя ухвалив рішення про запобіжний захід для затриманих українських моряків.

Члена екіпажу буксира "Яни Капу" Віктора Варемеза та матросів катера "Нікополь" Сергія Цибізова та Андрія Оприска взяли під варту на два місяці - до 25 січня 2019 року, повідомив журналіст "Радіо Свобода" Антон Наумлюк у Facebook.

Адвокат Оксана Железняк, яка представляла інтереси Сергія Цибізова, розповіла, що його звинувачують у "незаконному перетині кордону".

Цибізов сказав адвокату, що його не катував, проте "тиснули психологічно для дачі необхідних показань". Провину він не визнав, заявив, що виконував накази вищого начальства.

Всього сьогодні суд розгляне справи 12 українських військовослужбовців, затриманих російськими прикордонниками за нібито незаконний перетин держкордону Росії.

Усіх захоплених росіянами українських моряків розділили на три групи. Ті, хто дістав поранення, наразі до суду не доставлялись. Про це повідомив адвокат українських військових Едем Семедляєв, пише Громадське.

"Одну групу судитимуть сьогодні, другу завтра, третю — поранених моряків — в Керчі, але коли не ясно поки", — сказав адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд окупантів у Керчі обере запобіжний захід капітану українського судна завтра

25 листопада російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків дістали поранення. ФСБ Росії підтвердила обстріл і затримання українських кораблів у Керченській протоці. Загалом на трьох українських катерах було 23 військових.

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Криму арештували трьох українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути