четвер, 25 січня 2018 14:01

У Криму померла вагітна, яку лікарі вигнали на вулицю посеред ночі

У Криму померла вагітна, яку лікарі вигнали на вулицю посеред ночі
Вагітна 21-річна Тетяна Пименова з села Донське Сімферопольського району померла після того, як лікарі виставили її на вулицю. Фото: varlamov

Управління Слідчого комітету по Криму порушило кримінальну справу після смерті вагітної 21-річної Тетяни Пименовой з села Донське Сімферопольського району. Їй, за словами родичів, відмовили в госпіталізації через відсутність документів. Родичі кажуть, що лікарі називали її "бомжихою" – нещодавно дівчина втратила документи і займалася їх відновленням.

Ввночі 18 січня у Тетяни, яка перебувала на 23-му тижні вагітності, піднялася температура, повідомляє "Нова газета".

"У неї був жар, 39 градусів, – згадує батько Тетяни Юрій Пименов. – Ми викликали "швидку". Дочку відвезли спочатку в Луговську ЦРЛ, до якої належить село Донське, звідти направили в Сімферопольську міську лікарню № 7, а з "сьомої" лікарні в республіканську клінічну лікарню імені Семашка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму нові обшуки: арештували активіста, якого раніше катували

За словами родичів, Тетяна дзвонила їм з лікарні ім. Семашка і говорила, що лікарі не налаштовані її госпіталізувати, оскільки у неї немає паспорта і поліса ОМС. Скаржилася, що її називають "бомжихою". Документів у Тетяни дійсно не було: вона їх втратила і якраз займалася відновленням.

Вагітну дівчину в 3 години ночі виставили за двері медустанови. Збираючись в лікарню, вона не встигла добре одягнутися: тільки накинула пуховик. А на ногах залишилися домашні капці. До того ж сів телефон. Більше години Тетяна ходила по вулицях нічного Сімферополя у пошуках того, хто дав би їй змогу подзвонити додому.

"Така людина знайшлася. Це була випадкова перехожа, – каже Юрій Пименов. – Додому донька повернулася з температурою 40°C".

Наступного дня Тетяні стало краще, але до вечора температура повернулася. Її знову госпіталізували в Луговську ЦРЛ, а звідти – в Сімферопольський перинатальний центр. У перинатальному центрі лікарі зафіксували загибель плоду через зсідання від високої температури білка. Під час підготовки до штучних пологів померла і сама жінка.

"Ця пацієнтка сама пішла з приймального спокою, – розповів "НГ" головний лікар лікарні Олександр Остапенко. – Це сталося після того, як по телефону стався якийсь конфлікт і розмова з використанням ненормативної лексики між нею та її родичами. Вона подзвонила матері і сказала їй: "Якщо ви не хочете мене забирати, тоді я сама піду". Ми не відмовляли їй в госпіталізації. Крім того, наскільки мені відомо, її чоловік навіть не знав про вагітність – вона приховувала цей факт"

За словами заступника головного лікаря по медчастині Валентини Фурсової, санітарки навіть підготували для пацієнтки кушетку з постільною білизною. Але коли хотіли покликати жінку на нічліг – її вже не було.

У Сімферополі учень гімназії № 1 поранив іншого школяра з травматичного пістолета.

Зараз ви читаєте новину «У Криму померла вагітна, яку лікарі вигнали на вулицю посеред ночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути