Ексклюзиви
четвер, 25 січня 2018 11:22

У Криму нові обшуки: арештували активіста, якого раніше катували

У Криму нові обшуки: арештували активіста, якого раніше катували
В Криму відбуваються обшуки в домівках кримських татар. Фото: facebook

В анексованому Росією Криму відбуваються обшуки в домівках кримських татар. Активістів Енвера Кроша, який раніше зазнав тортур, та Ебазера Іслямова забрали в райвідділки поліції.

Про це пишуть кілька кримських татар у Facebook, повідомляє pravda.com.

"Сьогодні проходять обшуки – і один із них проходить в Енвера Кроша у Джанкої", – написав юрист Еміль Курбедінов, - Я хотів би нагадати: Енвер Крош зазнав тортур електричним струмом у грудні 2015 року. Його обманом завели в відділ поліції, де були вже співробітники ФСБ, які почали схиляти Енвера до співпраці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Озброєні до зубів собаки знущаються над людьми в Криму" - в'язень Кремля емоційно виступив в Європарламенті

"Коли вони зрозуміли, що Енвер не піде з ними на співпрацю, то віддали розпорядження місцевим поліцаям катувати його! І ті, натягнувши мішок на голову Енверу привели його в якісь каземати і катували! Катували довго і з тортурами. Енвер залишився в живих і розповів свою історію в тому числі і в ЗМІ", – додав Курбедінов.

За його словами, Крош "до останнього дня не залишив мирну боротьбу і активно брав участь у політичному й громадському житті Криму, виходив із одиночним пікетом".

У свою чергу, активістка Луфтіє Зудіева повідомила: "Оголошено план "Фортеця". Всім терміново сказали покинути територію, прилеглу до Джанкойського РВВС.

"Спочатку силовики приїжджають о 7-й ранку в повній амуніції і на кількох машинах. Людину забирають з дому за адміністративною (!) справою, везуть до райвідділу, не даючи можливості пройти в будівлю ні родичам, ні захиснику, нагнітаючи ситуацію серед простих людей. А потім дорікають родичам і друзям, що вони "штурмують будівлю поліції" і "збирають мітинги", – написала вона.Зудієва назвала це "черговою акцією залякування як самого Енвера, так і активістів"., -пише Зудієва.

Прокремлівська "поліція" нібито планує відпустити Кроша по обіді. Крім того, Ебазера Іслямова після обшуку в селі Розливи Нижньогірського району привезли у Нижньогірський РВВС. Його дружина сказала силовикам про пухлини в його голові, але це не зупинило їх, повідомляє "Кримська солідарність".

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз звинуватив Росію в розв'язанні терору проти громадян України в Криму.

Зараз ви читаєте новину «У Криму нові обшуки: арештували активіста, якого раніше катували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути