понеділок, 07 серпня 2017 12:46

"В Крыму еще будет бойня" - Дудаєв спрогнозував наслідки агресії Росії

"В Крыму еще будет бойня" - Дудаєв спрогнозував наслідки агресії Росії
Перший президент Чеченської Республіки Ічкерія Джохар Дудаєв у 1996 році спрогнозував наслідки агресії Росії: "В Крыму еще будет бойня". Фото: відкриті джерела

Росія мала намір захопити Крим після війни в Чечні, не відмовляючись від планів окупувати території Естонії, Латвії, Литви, Киргизстану та Казахстану.

Про це в невідомому раніше інтерв'ю 1995 року, опублікованому на YouTube, заявив перший президент Чеченської республіки Ічкерія Джохар Дудаєв, повідомляє "Обозреватель".

"Закінчувалася кампанія в Чечні, і всі ці війська повинні були перейти до Криму", - зауважив він.

Також генерал передбачив конфлікт між Україною і РФ.

"У Криму ще буде бійня. Україна ще розпочне війну з Росією. Доки русизм існує, він ніколи не відмовиться від своїх амбіцій. Росія, по суті справи, рекетир. Вона погрозами, танками вибиває собі гроші, погрожує дати ядерну технологію Ірану. Якщо цивілізований світ не хоче цього, то нехай дає гроші", - розповів Дудаєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим знову сидить без світла

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"В Крыму еще будет бойня" - Дудаєв спрогнозував наслідки агресії Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути