понеділок, 14 серпня 2017 12:31

В Криму за російське громадянство беруть від 60 тисяч гривень

В Криму за російське громадянство беруть від 60 тисяч гривень
Російське громадянство пропонують за гроші. Фото: segodnya.ua

В окупованому Сімферополі пропонують сприяння в отриманні російського громадянства. За послугу беруть 150-250 тис. руб (62-103 тис грн).

"Подібними оголошеннями з різними номерами телефонів заклеєний весь Сімферополь, а взагалі на півострові існує близько 50 фірм, що спеціалізуються на російському громадянстві", - зазначив блогер Сергій Анашкевич у "Живому журналі".

Блогер з'ясував, що фірми пропонують лише сприяння отриманню громадянства, але не гарантують його. Послуги можуть бути актуальними для тих людей, які не мали кримської прописки на момент "референдуму". Таких нараховують близько 50 тисяч осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін має російське громадянство - Саакашвілі

Бажаючі отримати російське громадянство мають через суд підтвердити факт постійного проживання в Криму, а потім подати документи до Федеральної міграційної служби. У ФМС позитивний висновок суду лише беруть до уваги, але вирішують самостійно — давати громадянство чи ні. Ускладнюють ситуацію великі черги і невизначений термін розгляду документів.

"І тут на сцену виходять фірми з оголошень. Все, чим вони займаються в рамках гонорару в 150-250 тисяч рублів, це заносять документи без пекельної черзі і гарантують розгляд протягом 1,5-2,5 місяців. Не результат, а саме розгляд. Тобто, суд збір документів і підготовка повного пакету - це все за вами. Дзвонити потрібно, коли все готово і залишається тільки подати документи в ФМС", - написав Анашкевич.

Завдання прийнятого в Росії закону про спрощення процедури надання громадянства українцям різні. З одного боку - пропагандистські, з іншого -демографічні, вважає політичний експерт Петро Олещук.

Зараз ви читаєте новину «В Криму за російське громадянство беруть від 60 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути