середа, 27 грудня 2017 13:03

В анексованому Криму окупанти нищать історичні пам'ятки - відео

В анексованому Криму окупанти нищать історичні пам'ятки - відео
Окупанти в Криму знищують Ханський палац. Фото: Отель Форест Алупка

Під приводом реставрації, в окупованому Криму знищують Ханський палац в Бахчисараї.

Екс-глава комітету АРК у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян Едем Дудаков запевняє, що будівельники знищили старовинні балки. Про це повідомляється в сюжеті "Крим.Реаліі".

"Балки знищені, їх вивезли звідси. Частину розпиляли, а частину - вивезли. Тобто балки ми вже не відновимо, хоча вони самі є об'єктом культурної спадщини, їх потрібно було зберегти. І, за даними "УкрНДІпроектреставрація", потрібно було замінити всього 4 балки, а вони замінили 100 відсотків. Це вже непоправно. Ми більше ніколи не побачимо Ханський палац таким, яким ви поки ще його бачите", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти шантажують Нідерланди через скіфське золото

Він зазначив, що те саме сталося і з черепицею, яку замінюють на іспанську стилізовану.

"Нова черепиця при реставрації таких пам'ятників не застосовується. Якщо виходити з їх технології, то вони таким же чином можуть вирівняти і Пізанську вежу. Ось у чому справа - зберегти історію, культуру і спадщину, а не будувати новий об'єкт. Зараз по частині даху виходить новобуд", - продовжив Дудаков.

Замість реставрації Ханський палац ламають, повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. На 39 сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, яка проходить у Парижі з 30 жовтня по 14 листопада, Чубаров розповів, як російські окупанти знищують історичні пам'ятки в Криму.

Зараз ви читаєте новину «В анексованому Криму окупанти нищать історичні пам'ятки - відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути