неділя, 08 березня 2020 05:22

В 2014 році я наказав спецпризначенцям вибити росіян з кримських адмінбудівель - Турчинов

В 2014 році я наказав спецпризначенцям вибити росіян з кримських адмінбудівель - Турчинов
Турчинов розповів, як він захищав Крим. Фото: 112 канал

Олександр Турчинов, який в 2014 році виконував обов'язки президента України, а після був секретарем Ради національної безпеки України, розповів про те, як дав наказ Внутрішнім військам вибити з кримського парламенту російський спецназ.

"Так, я доручив безпосередньо Внутрішнім військам, які були в Сімферополі, вибити російський спецназ із захоплених адмінбудівель. Я не розумів, які проти нас задіяні сили. У той час у нас ще не функціонували МВС та інші міністерства. Після цього мені доповіли: ми не можемо виконати команду, парламент і Рада міністрів оточує багато проросійськи налаштованого населення, ми навчені Майданом, з населенням ніяких конфліктів не хочемо", - сказав Турчинов в інтерв'ю Крим.Реаліі.

Коли були потрібні рішучі дії, уряду не було. За його словами, переговори були складними, але буквально за кілька годин вони завершилися і вдалося сформувати уряд.

"Мені терміново потрібні були міністр оборони, начальник Генштабу, міністр внутрішніх справ, СБУ. Парламент тоді засідав в безперервному режимі. Я зробив перерву, запросив прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, всіх силовиків і сказав: "У Криму починається військова агресія Росії. Я прошу з'ясувати всі проблеми, оцінити ситуацію і негайно надати мені пропозиції, як нам виходити з цієї кризи, як нам захистити територіальну цілісність нашої країни", - повідомив Олександр Турчинов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти запустили по Кримському мосту електричку

У лютому 2014 року в Криму з'являлися озброєні люди в формі без розпізнавальних знаків, які захопили будівлю Верховної Ради АРК, Ради міністрів АРК, а також сімферопольський аеропорт, Керченську поромну переправу, інші стратегічні об'єкти, а також блокували дії українських військ. Російська влада спочатку відмовлялися визнавати, що ці озброєні люди є військовослужбовцями російської армії. Пізніше президент Росії Володимир Путін визнав, що це були російські військові.

Зараз ви читаєте новину «В 2014 році я наказав спецпризначенцям вибити росіян з кримських адмінбудівель - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути