Ексклюзиви
пʼятниця, 13 жовтня 2017 15:01

"Затонулий" після обстрілу кримський танкер виплив під Мальтою

"Затонулий" після обстрілу кримський танкер виплив під Мальтою
Компанія, якій належить танкер, брала активну участь у будівництві Кримського мосту. Фото: Maritime Bulletin

Танкер керченської компанії, обстріляний 3 дні тому береговою охороною Лівії, виплив поблизу острова Мальта.

Три дні тому у Середземному морі, коло берегів Лівії, танкер GOEAST керченської компанії "Ювас-Транс" з вантажем контрабандної нафти потрапив під вогонь берегової охорони. Він отримав чимало пробоїн і начебто пішов на дно, повідомила волонтер Катерина Яресько.

Сьогодні лівійські ЗМІ обрадували, що "затонулий" кримчанин благополучно пережив обстріл і доплив до острова Мальта. Про це повідомила Libya Herald.

Газета висунула версію, що танкер обстріляли не через контрабанду, а через сварку поміж лівійським бізнесом і невідомою компанією, що зафрахтувала його у кримчан. Зараз продірявлене, але "непотопляєме " корито відпочиває на якорі на зовнішньому рейді Мальти, а залишки нафти витікають з дірок прямо на золоті пляжі далекого острова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли затонулий корабель із золотом

За даними газети, для перевалки нафти корабель з анексованого Криму зафрахтувала компанія-перевізник із Швейцарії. Нагадаємо, що через анексію Криму Швейцарія запровадила обмеження для окремих російських і кримських чиновників, але від економічних санкцій проти РФ і Криму утрималась.

Кримська компанія "Ювас-Транс", якій належить GOEAST, уславилась тим, що доправляла паливо воюючій Сирії і приймала участь у будівництві Кримського мосту.

Лівійська берегова охорона цілеспрямовано розстріляла танкер керченської компанії. корабель ліг на бік, потім перевернувся догори дном.

Зараз ви читаєте новину «"Затонулий" після обстрілу кримський танкер виплив під Мальтою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути