вівторок, 20 лютого 2018 12:48

Уряд РФ лютує: жителям окупованого Криму не видають візи за російськими паспортами

Уряд РФ лютує: жителям окупованого Криму не видають візи за російськими паспортами
Окупованим кримчанам не видають візи за російськими паспортами. Фото: УНН

У Російській Федерації планують подати звернення до Ради Європи та ООН у зв'язку з "обмеженням прав" жителів анексованого Криму на видачу їм віз для поїздок у США, Євросоюз, а також Канаду за російськими закордонними паспортами.

Про це заявила уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова, передає businessua.

"Я буду звертатися до генерального секретаря ООН з цього питання і до Ради Європи, оскільки таке обмеження в правах є незаконним, необґрунтованим і аморальним", - наголосила вона.

Чиновниця вважає ситуацію з невидачею віз "грубим порушенням міжнародних норм права, які пов'язані зі свободою пересування громадян".

"Під час зустрічей з послами та міжнародними організаціями я постійно порушую це питання. Однак до сьогодні, на жаль, я не знаходжу розуміння", - відзначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "морському позові" України проти Росії не фігурує захоплений у Криму флот

Крім того, Москалькова розповіла про свою нещодавню зустріч зі шведським послом у Росії, під час якої дипломат заявив, що "анексія Криму не надає можливості видавати візи жителям півострова". На думку омбудсмена, заяви такого роду є "абсурдними".

Російський уряд через санкції остаточно відмовився від планів по входженню держхолдингу "Россети" в створюване на окупованому півострові акціонерне товариство "Крименерго".

Зараз ви читаєте новину «Уряд РФ лютує: жителям окупованого Криму не видають візи за російськими паспортами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути