вівторок, 10 квітня 2018 12:31

Укренерго нагадало Росії про борги окупованого Криму

Укренерго нагадало Росії про борги окупованого Криму
Тільки наша кримська електромережа коштує майже $1 млрд

Державне підприємство Укренерго вручило російській стороні офіційне письмове повідомлення про інвестиційний спір щодо активів компанії в окупованому Криму.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава Укренерго Всеволод Ковальчук.

"Конверти отримали міністр закордонних справ Сергій Лавров, міністр фінансів Антон Силуанов, міністр юстиції Олександр Коновалов, прем'єр-міністр Дмитро Медведєв і президент Росії Володимир Путін", - написав Ковальчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чорний понеділок" настав у Росії

Укренерго у цій справі представляють юристи міжнародної юридичної компанії Covington & Burling LLP. Ця компанія допомагала подати аналогічний позов Національній акціонерній компанії Нафтогаз України.

Якщо Укренерго не вдасться врегулювати спір мирним шляхом до кінця вересня, компанія зможе подати позов у Міжнародний арбітраж проти Росії, як це вже зробив Нафтогаз.

За словами Ковальчука, через анаксію Криму компанія втратила не тільки майно, але й недоотримала гроші за надані Укренерго послуги.

"Тільки наша кримська електромережа коштує майже $1 млрд. Це тисячі ліній електропередач, десятки електричних підстанцій та багато чого ще, не кажучи вже про два пансіонати, де раніше оздоровлювалися українські енергетики", - написав глава Укренерго.

Співробітники ФСБ вдерлися до мечеті села Павлівка Джанкойського району в анексованому Криму. Разом із ними були представники прокуратури, повідомляє група "Кримська солідарність" у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Укренерго нагадало Росії про борги окупованого Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути