середа, 25 грудня 2019 11:11

Україна відкрила справу за перетин кордону російським поїздом

Україна відкрила справу за перетин кордону російським поїздом
Сьогодні з Росії вперше приїхав потяг до окупованого Криму. Фото: Уніан

Прокуратура АР Криму зареєструвала кримінальне провадження за фактом незаконого перетину пасажирським потягом "Санкт-Петербург - Сімферополь" державного кордону України через Керченський міст.

"У ході досудового розслідування також буде надана правова оцінка незаконному запуску залізничного сполучення між Російською Федерацією та Кримським півостровом, оскільки такі дії країни-окупанта грубо порушують державний суверенітет і територіальну цілісність України, свідчать про нехтування загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права", повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим.

Кримінальне провадження зареєстровано 25 грудня за ч.1 ст.332 КК України. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за зверненням представництва президента України в АР Крим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН відреагували на будівництво Кримського мосту

23 грудня окупанти відкрили запуск перших потягів по Кримському мосту.

Перший поїзд із Санкт-Петербурга до Севастополя по Кримському мосту відправиться 23 грудня, час в дорозі складе 43,5 години, а 24 грудня вирушить перший поїзд з Москви до Сімферополя, час у дорозі якого займе 33 години.

Зараз ви читаєте новину «Україна відкрила справу за перетин кордону російським поїздом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути