субота, 18 березня 2017 20:55

Україна говоритиме з кримчанами трьома мовами - Чубаров

Україна говоритиме з кримчанами трьома мовами - Чубаров
Фото: LiPort.ru

Україна говоритиме з кримчанами трьома мовами.

Про це заявив під час виступу на урочистій церемонії відкриття телекомунікаційної вишки на Чонгарі голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає "Укрінформ".

"Ми не маємо іншої можливості, крім як з материкової України говорити з власним народом на рідній мові. Для нас це дуже важливо. Ми будемо говорити з українськими людьми в Криму на трьох мовах - кримськотатарською, українською та російською" , - сказав Чубаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук зробив резонансну заяву щодо Криму

Чубаров висловив надію, "що сторони знайдуть прийнятні формули, щоб із цієї вишки в повній мірі працювали на Крим і телеканал ATR, і Радіо Мейдан, і Радіо Лідер та інші".

На адміністративній межі з Кримом у Херсонській області відкрили телекомунікаційну вежу, яка вестиме трансляцію на північні райони анексованого півострова.

"Громадяни України, які залишаються в окупації, відчуватимуть єдність з українським суспільством в інформаційному просторі. Ми маємо підтримувати зв'язок з жителями окупованого Криму, наближати до людей необхідні послуги та захищати їхні інтереси", - наголосив під час урочистого відкриття вежі міністерстр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених Вадим Черниш.

Зараз ви читаєте новину «Україна говоритиме з кримчанами трьома мовами - Чубаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути