вівторок, 28 травня 2019 11:59

Україна буде домагатися зміни статусу Керченської протоки - Зеркаль

Україна буде домагатися зміни статусу Керченської протоки - Зеркаль
Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Україна домагатиметься визнання міжнародного статусу Керченської протоки. Це зніме дуже багато питань. І питання правової невизначеності в тому числі, і питання спекуляцій РФ щодо її статусу як внутрішньої протоки.

Про це сказала заступниця міністра закордонних справ із питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, повідомляє "Радіо НВ".

"Для України важливо забезпечити представлення своїх інтересів у міжнародному арбітражі на тлі того, що РФ намагається одноосібно контролювати судноплавство у Керченській протоці", - додала Зеркаль.

У МЗС РФ раніше стверджували, що Керченська протока ніколи не була міжнародною відповідно до змісту Конвенції ООН із морського права.

27 травня у МЗС України повідомили, що направили до російських колег ноту з запитанням, коли і де РФ поверне українських моряків і кораблі. Того ж дня прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Москва не змінить свою позицію щодо звільнення українських військових моряків, і їхню долю вирішить суд.

25 травня Міжнародний трибунал ООН із морського права ухвалив рішення у справі українських полонених моряків, яких Росія затримала у Керченській протоці. Він зобов'язав РФ повернути кораблі та відпустити українських моряків на період розгляду справи.

Зараз ви читаєте новину «Україна буде домагатися зміни статусу Керченської протоки - Зеркаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути