понеділок, 29 січня 2018 17:18

Українські чиновники продовжують бізнес в окупованому Криму

Українські чиновники продовжують бізнес в окупованому Криму
Українські чиновники продовжують бізнес в Криму. Фото bihus.info

60% українських чиновників, у яких був бізнес в Криму, після окупації півострова Росією продовжують ним займатися, створивши російські фірми-клони. При цьому близько 67% з них не афішують цей факт у своїх деклараціях.

В період з грудня 2014 року по січень 2015 року в російський ЕГРЮЛ були внесені відомості про чотири компаніях депутата Київської міської ради Ігоря Баленка: ТОВ "Готель "Чайка", ТОВ "Виробничо-комерційне об'єднання "Соляріс", ПАТ "Ремез" і ТОВ "МП "Оптимум-К", повідомляє Bihus.info.

Засновником клону "Соляріс" виявився сам Баленко, а фірм "Чайка" і "Отимум-К" - українські компанії депутата: ТОВ "7 днів" та ТОВ "Н.С.До. Сіті". Журналісти підкреслюють, що Баленко в декларації російські компанії не вказував.

13 українських чиновників володіли компаніями в Росії (станом на 2016 рік). Депутат Верховної Ради В'ячеслав Богуслаєв є кінцевим бенефіціарним власником семи російських фірм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірми потрапили у список санкцій через роботу в Криму.

Російський президент Володимир Путін 2014 року використав методику Адольфа Гітлера, щоб аргументувати агресію проти України. Важливим був виступ Путіна на засіданні обох палат парламенту 18 березня 2014 року, присвячених анексії Криму.

Зараз ви читаєте новину «Українські чиновники продовжують бізнес в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути