пʼятниця, 02 лютого 2018 14:25

Україна покарає Росію через екологічну катастрофу в Криму

Україна покарає Росію через екологічну катастрофу в Криму
Україна подасть позов проти Росії, через загрозу екологічної катастрофи в окупованому Криму. Фото: Міст через Керченську протоку

Проти Росії українська сторона подасть позов через загрозу екологічної катастрофи в анексованому Криму.

Про це заявив член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, перший заступник глави фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук, передає "Обозреватель".

"Хочу підкреслити, що всі дії російської влади в Криму - незаконні, вони суперечать нормам міжнародного права. Зокрема, видобуток піску з дамби Нижньо-Чурбашского хвостосховища, де зберігаються отруйні відходи - не просто незаконний, це веде до гуманітарної та екологічної катастрофи. Тому у нас є прокуратура Криму, яка фіксує всі факти порушення законодавства та злочинної діяльності окупаційної влади в Криму", - заявив він.

За його словами, спільно з волонтерськими організаціями він фіксує випадки незаконних дій російської влади в Криму, в тому числі контрабанду соди, металобрухту тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти показали навчання на підводних човнах ЧФ у Криму

"Упевнений, що факт вибірки піску з токсичного хвостосховища поблизу Керчі стане ще одним предметом для судового позову України проти Росії. Ми будемо вимагати компенсацій за завдану екологічну і гуманітарний шкоду. Можу сказати одне: скільки б вони (влада РФ - Ред.) не розкидали камені, їм все одно доведеться їх збирати. Час такий обов'язково настане", -додав нардеп.

В анексованому Криму окупаційна влада видобуває пісок з дамби Нижньо-Чурбашського хвостосховища, де зберігалися отруйні відходи. Це загрожує здоров'ю людей та екології Чорного моря, інформує прес-служба МВОТ (Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб).

Зараз ви читаєте новину «Україна покарає Росію через екологічну катастрофу в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути