середа, 26 лютого 2020 10:13

Україна може повернути анексований Крим

Україна може повернути анексований Крим
Зеркаль наголосила, що Київ судиться з Росією там, де у нього є можливість захистити права України, відновити їх, а потім отримати компенсацію за їхнє порушення Фото: Зеркало недели

Колишня заступниця міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль вважає, що Україна може повернути анексований Крим через міжнародні суди. Але росіяни мають погодитися там розглядати справу.

Де-юре Крим — територія України. Його можна тільки повернути під фактичний український контроль, пише "Європейська правда".

"Ми ж не можемо передбачити, що трапиться через рік або через 10 років. Ми ж не говоримо, що це має трапитися негайно і більше ніяк! Скільки років триває окупація Північного Кіпру? З 1974 року. Тому часом цей процес дуже тривалий", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Стамбулі відбувся мітинг проти окупації Криму

Зеркаль наголосила, що Київ судиться з Росією там, де у нього є можливість захистити права України, відновити їх, а потім отримати компенсацію за їхнє порушення.

Президент США Дональд Трамп на рік продовжив антиросійські санкції через анексію Криму. Лідер США пояснив своє рішення тим, що Росія, її дії та політика, і надалі несуть загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Штатів, повідомляється на сайті Білого дому. У наказі №13660 зазначається, що дії РФ в Україні включно з анексією Криму та агресією на Донбасі "продовжують підривати демократичні процеси та інститути в Україні; загрожувати її миру, безпеці, стабільності, суверенітету та територіальній цілісності; і сприятимуть незаконному привласненню активів держави".

Зараз ви читаєте новину «Україна може повернути анексований Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути