Ексклюзиви
вівторок, 12 травня 2020 12:07

У Зеленського жорстко відреагували на скандальне інтерв'ю з Поклонською

У Зеленського жорстко відреагували на скандальне інтерв'ю з Поклонською
Гордон взяв інтерв'ю у скандальної Наталі Поклонської. Фото: скріншот з відео

Представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич жорстко відреагував на інтерв'ю українського журналіста Дмитра Гордона із так званою експрокуроркою Криму Наталією Поклонською.

На своїй сторінці у Facebook він нагадав, що Поклонська є фігуранткою кримінальних справ українських правоохоронців.

"Єдині інтерв'ю та бесіди з особами, які обвинувачуються у вчиненні тяжких злочинів (зокрема злочинів проти основ національної безпеки України, воєнних злочинів, переслідуванні проукраїнських активістів та неправомірній забороні діяльності Меджлісу кримськотатарського народу), які ми можемо та будемо слухати - це свідчення таких осіб у рамках відповідних кримінальних проваджень у статусі обвинувачених", - наголосив Кориневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венедіктова на 9 травня запостила прихильника окупації Криму і довірену особу Путіна

Вони мають нести відповідальність перед країною за вчинення державної зради та перед суспільством за вчинення воєнних злочинів, а не виставлятися як "голос кримчан", упевнений представник президента України в АРК.

Також своє обурення щодо інтерв'ю висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"На моє глибоке переконання, інтерв'ю з військовим злочинцем журналістами країни, на території якої цей військовий злочин скоєно, (а Поклонська, безсумнівно, є особою, яка вчинила військові злочини), можливе лише в одному випадку, - коли слідство завершено і матеріали передані до суду", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Наразі Поклонська, яка свого часу активно сприяла анексії півострова Росією, є депутаткою Держдуми РФ, обраною під час нелегітимного голосування в Криму. В інтерв'ю Гордон запитує пособницю окупантів про Януковича, Зеленського, Путіна, анексію Криму 2014 року тощо.

Президент РФ Володимир Путін доручив уряду підготувати указ про забезпечення житлом громадян Росії, які проходили службу в українських правоохоронних органах у Криму і перебували на обліку в якості нужденних у житлових приміщеннях до 18 березня 2014 року, коли росіяни анексували Крим.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського жорстко відреагували на скандальне інтерв'ю з Поклонською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути