вівторок, 02 квітня 2024 17:52

Спецтема: Війна Росії проти України

У Москві заявили про нового командувача Чорноморського флоту

У Москві заявили про нового командувача Чорноморського флоту
У березні СБУ повідомила про підозру Сергію Пінчуку. Він причетний до ударів по цивільній і критичній інфраструктурі в Україні, повідомила спецслужба. Фото: ТАСС

Російський міністр оборони Сергій Шойгу заявив про призначення командувачем Чорноморського флоту у тимчасово окупованому Криму Сергія Пінчука.

Про це російське міноборони повідомило у вівторок, розповіли "Суспільне".

До цього Чорноморським флотом керував адмірал Віктор Соколов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка показала пошкоджені російські кораблі після прильоту у Севастополі - фото

Що відомо про Сергія Пінчука

Сергій Пінчук народився 26 липня 1971 року у Севастополі в родині військового моряка. У 1988 році закінчив Ленінградське Нахімовське військово-морське училище, 1993 року - Чорноморське вище військово-морське училище ім. П.С. Нахімова.

Раніше очолював військову базу РФ на Чорному морі у Новоросійську, згодом - Каспійську флотилію.

У 2021 році Пінчук обійняв посаду заступника командувача ЧФ, а того ж року став начальником штабу - першим заступником командувача флоту.

Після повномасштабного вторгнення РФ він перебуває під персональними санкціями Європейського Союзу. Також перебуває під санкціями України.

У березні цього року Служба безпеки України повідомила про підозру Сергію Пінчуку. Він причетний до ракетних ударів по цивільній і критичній інфраструктурі України, повідомила СБУ.

За даними слідства, Пінчук є одними із організаторів масованих ракетних ударів по Україні з 10 жовтня 2022 року по січень 2023 року.

Унаслідок ворожих атак загинули понад 50 цивільних, ще понад 110 - отримали тяжкі поранення. Серед загиблих і госпіталізованих були діти.

"За наявною інформацією, Сергій Пінчук також віддав наказ замінувати морський шлях від Босфору до Одеси, щоб заблокувати "зерновий коридор". Також цей російський адмірал особисто командував обстрілами припортової інфраструктури та прибережних об'єктів агропромислового комплексу України", - повідомила СБУ.

23 березня у Севастополі лунали вибухи. Сили оборони України вдарили по великих десантних кораблях окупантів - "Ямал" та "Азов". Також завдали удару по центру зв'язку і декількох об'єктах інфраструктури ворожого флоту.

У ніч на 5 березня українські морські дрони знищили російський корабель "Сергій Котов".

У лютому ЗСУ спільно з Головним управлінням розвідки потопили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков" поблизу Алупки.

Зараз ви читаєте новину «У Москві заявили про нового командувача Чорноморського флоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути